La data de 13 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară.
Activitățile au fost desfășurate în municipiul Salonta și în localitatea Tulca, județul Bihor, la domiciliul sau la imobilele deținute de trei femei, de 62, 52 și 42 de ani și doi bărbați, de 53 și 40 de ani, față de care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, varianta asimilată.
Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în perioada ianuarie 2024 – prezent, cele cinci persoane ar fi desfășurat activități de transport, deținere, depozitare și comercializare de țigarete nemarcate, posibil provenind din contrabandă, peste limita a 10.000 de țigarete, preponderent pe raza municipiului Salonta, județul Bihor, către diferiți clienți, persoane fizice, cauzând, astfel, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu estimat, până în prezent, la peste 35.000 de lei.
În urma perchezițiilor efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice au identificat și ridicat, în vederea cercetărilor, 40.760 de țigarete (2.038 de pachete), de diferite mărci, toate nemarcate. Totodată, au fost descoperiți 86,5 litri de alcool, ambalat artizanal, în canistre și recipiente de tip pet, 375 de litri de detergent, ambalat în 65 de flacoane, a câte 5,7 litri fiecare, produse fără documente de proveniență și în legătură cu care există suspiciunea de contrafacere, urmând a fi supuse expertizării, precum și 11.100 de lei, 2.550 de euro și 5 terminale mobile.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
–
Sursa – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – mai.gov.ro