Colegii noștri au acționat, în numai 72 de ore, pentru soluționarea celor 5.706 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
În acest interval de timp, echipajele SMURD au derulat 4.309 misiuni, dintre care 4.287 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 22 pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. În urma acestor acțiuni, mai bine de 4.200 de persoane au fost asistate medical.
De asemenea, în acest weekend, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 814 incendii izbucnite în diverse zone ale țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
Pe fondul temperaturilor ridicate, lipsei precipitațiilor și intensificărilor vântului, incendiile de vegetație înregistrate în zilele de vineri, sâmbătă și duminică au afectat suprafețe mari de teren. Astfel, pompierii au desfășurat peste 640 de intervenții pentru stingerea focarelor care au cuprins aproximativ 3.200 de ha.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra comunităților și a bunurilor acestora, sens în care salvatorii au gestionat 583 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, incidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență.
În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise 26 de mesaje RO-ALERT. Majoritatea dintre acestea au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea.
În tot acest timp, datorită eforturilor susținute de pompieri pe durata misiunilor desfășurate, 26 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată, gratuit, din AppStore sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
–
Sursa – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – mai.gov.ro