Astăzi, 10 februarie 2025, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 13 Poliție au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județul Ilfov și patru mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
În fapt, la data de 4 februarie 2025, în jurul orei 20.50, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 13 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul ca la o adresă din Sectorul 3, doi tineri au fost agresați fizic cu un obiect tăietor- înțepător.
La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiști din cadrul subunității, iar în urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că mai multe persoane ar fi provocat distrugeri la nivelul unui autoturism, atât cu un obiect tăietor-înțepător, cât și cu un obiect contondent, care era staționat și în care se aflau patru tineri.
Doi tineri, în vârstă de 15, respectiv 18 ani, care se aflau în autoturismul staționat, au suferit leziuni la nivelul unui membru superior, respectiv la nivelul degetelor și au fost transportați la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale suplimentare.
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate patru persoane, bănuite de săvârșirea faptei, fiind dispuse de îndată demersurile necesare în vederea depistării acestora.
Astfel, astăzi, 10 februarie 2024, polițiștii din cadrul subunității au pus în executare trei mandate de percheziție și patru mandate de aducere în Municipiul București și județul Ilfov.
Bănuiții au fost depistați și conduși la sediul subunității, în vederea audierii, față de aceștia urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
–
Sursa – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – mai.gov.ro