Regiunea București – Ilfov și județele Cluj, Mureș și Prahova sunt situate în topul zonelor cu cele mai multe misiuni derulate, în ultimele 24 de ore!
În această perioadă, o pondere de peste 85% o reprezintă intervențiile desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical 1.301 persoane aflate în dificultate.
De asemenea, în cursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat pentru lichidarea celor 27 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
Totodată, în acest interval de timp, salvatorii au gestionat și alte 195 de cazuri destinate protecției comunităților, printre care se numără deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și diverse situații ce puteau pune în pericol viețile si bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.
Datorită răspunsului eficient furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor derulate ieri, 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 7 mesaje RO-ALERT, dintre care 6 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localități din județele AG, BC, HD și HR, și 1 mesaj ce semnala producerea fenomenelor meteorologice periculoase, pentru localități din județele BR și BZ.
Vă asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență.
Deși pot exista situații când primirea mesajelor poate genera disconfort, transmiterea acestora este necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT – salvarea de vieți și protejarea bunurilor.
Reamintim, totodată, că prin intermediul Sistemului RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți (martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate.
❗Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce vă pot pune viața in pericol.
Asigurăm opinia publică de faptul că obiectivul fundamental al activității noastre rămâne eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a cetăţeanului.
Informații referitoare la măsurile de prevenire şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă pot fi obținute prin intermediul platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată, gratuit, din Google Play Store și AppStore.
–
Sursa – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – mai.gov.ro